Transport Online - Vakantiefiles in Frankrijk, Duitsland en Italië

Vakantiefiles in Frankrijk, Duitsland en Italië

Vakantiefiles in Frankrijk, Duitsland en Italië
12-07-2014 09:37 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - In de populaire vakantielanden Frankrijk, Duitsland en Italië staan zaterdag flinke files. "Maar het neemt intussen wel af. Wie nu vanuit Nederland vertrekt heeft een goede kans ongehinderd door Frankrijk te komen", zegt een woordvoerder van de ANWB.

In Zuid-Frankrijk stonden rond het middaguur nog flinke files op de Autoroute du Soleil. Vooral op de A7 tussen Lyon en Orange staat het volgens de woordvoerder vast. "Het zwaartepunt ligt voor Valence."

Wie op weg is naar Spanje wacht nog meer fileleed, want op de A9 staan ook flinke files vanaf Montpellier. "Bij elkaar komt het neer op een paar uur vertraging."
Ook in Italië staan tot verbazing van de woordvoerder al flinke files. "Vooral op de A1 tussen Milaan en Bologna. Normaal is het daar niet zo druk." Ook in Duitsland staan files, vooral van en naar de Scandinavische landen.

De wachttijd voor de Gotthardtunnel in Zwitserland, richting Italië, is inmiddels flink afgenomen. Op het hoogtepunt was de wachttijd twee uur, maar inmiddels is dat een halfuur tot drie kwartier.

Nu de drukte afneemt is het veilig om vanuit Nederland te vertrekken. Toch begrijpt de woordvoerder dat veel automobilisten willens en wetens in de ochtend vertrekken. "Het is niet prettig om met je kinderen om 04.00 uur 's nachts bij een hotel aan te kloppen. Maar aan de andere kant is het ook niet fijn om met je kinderen urenlang in de file te staan." (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions