Clicky


Vakantieverkeer en regen doen spits niets

Vakantieverkeer en regen doen spits niets
11-07-2014 19:23 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het verkeer heeft tijdens de avondspits vrijdag geen last van vakantiedrukte. Ook de regen die in een strook over het land trekt heeft nog niet voor file gezorgd en volgens de ANWB gebeurt dat waarschijnlijk ook niet meer, zegt een woordvoerder. Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor gevaarlijk weer in delen van het land.

Net als donderdagavond en -nacht kan regen opnieuw voor overlast zorgen, maar tot file zal het niet leiden. Het is geen drukke spits en het verkeer heeft ruimte genoeg om bij hevige regenval wat langzamer te gaan rijden. "Maar het is natuurlijk wel vervelend als je onderweg bent en opeens over een kletsnat wegdek moet."

Van een vakantie-uittocht is nog geen sprake. De schoolvakanties begonnen vrijdag in het zuiden van het land, maar de meeste Nederlanders gaan volgens de ANWB-zegsman gespreid op pad.

In het buitenland, met name Frankrijk, is het wel druk op de weg. In Frankrijk wordt maandag de nationale feestdag gevierd, waardoor veel Fransen een lang weekend weggaan. Rond Parijs en op de wegen naar het zuiden staan files. (Novum)