Clicky


Ook bulkvervoer Berghuis Assen onder de vlag van A-Ware

Ook bulkvervoer Berghuis Assen onder de vlag van A-Ware

ASSEN - A-Ware, het moederbedrijf van onder andere AB-Texel breidt wederom de activiteiten uit. "Per 1 september worden de bulkvervoer activiteiten van Berghuis in Assen overgenomen door AB Texel", laat A-Ware woordvoerder Corine Kroft vrijdag aan de nieuwsredactie van Transport Online weten.

Ze vervolgt: "Het betreft acht vrachtwagens en de betrokken chauffeurs. De vrachtwagens en chauffeurs blijven ook na 1 september 2014 voor de huidige opdrachtgever(Agrifirm, red)  actief."

Later voegt ze er nog aan toe: “De standplaats van de chauffeurs wijzigt niet.”

Aangestuurd door opdrachtgever

Even later vertelt directeur Henk Berghuis van Berguis Assen: "Het is in goed overleg aangestuurd door de opdrachtgever Agrifirm. Zij zien in AB Texel een goede partner voor de toekomst. Het is een ambitieus bedrijf en heeft meer te bieden als wij."

"Ik ga zelf niet mee naar AB Texel. Wel dus de bulkauto’s en chauffeurs. Dat is de helft van mijn huidige bedrijf. Ik ga verder met het deel dat overblijft. Voor verschillende opdrachtgevers waaronder Agrifirm."

Overvalt ze

"Het overvalt de chauffeurs die naar AB Texel gaan een beetje. Over het algemeen werken ze al een behoorlijke tijd bij ons", meldt Berghuis.

"Ze reden al vanaf de Agrifirm fabriek in Drachten . Die standplaats blijft hetzelfde voor ze. Ze hebben een contract bij de nieuwe werkgever aangeboden gekregen."

"Wellicht ga ik zelf meer doen in de toekomst. Het is nu nog kort dag, maar ik moet verder", besluit hij.