Transport Online - Fractievoorzitters bezoeken antipiratenfregat [+foto]

Fractievoorzitters bezoeken antipiratenfregat

Fractievoorzitters bezoeken antipiratenfregat [+foto]
11-07-2014 10:15 | Piraterij | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg en de fractievoorzitters van de partijen in de Tweede Kamer hebben de afgelopen week een werkbezoek gebracht aan Afrika. De groep was onder meer te gast op het Nederlandse marineschip Zr. Ms. De Zeven Provinciën dat deelneemt aan de Europese antipiraterijmissie Atalanta in de wateren rond Somalië.

Het gezelschap heeft zich tijdens een twee dagen durende patrouille langs de oostkust van Afrika laten bijpraten over de missie. "Het werk dwingt respect af en is belangrijk voor de regio, maar zeker ook voor Nederland zelf. We zijn onder de indruk van de professionaliteit van onze mannen en vrouwen", aldus Van Miltenburg.Aan boord werden verschillende demonstraties gegeven. Daarnaast werd ook een realistische oefening gehouden, waarbij het schip en de bemanning zich moesten verdedigen tegen aanvallen met vliegtuigen en onderzeeboten. Ook hebben de voorzitters de aan boord aanwezige NH-90-helikopter bekeken.

Naast het verblijf op De Zeven Provinciën stond ook een ontmoeting met de voorzitter van het Tanzaniaanse parlement, mevrouw Anne Semamba Makinda, op de agenda. Aan het werkbezoek deden, naast Van Miltenburg, Halbe Zijlstra (VVD), Diederik Samsom (PvdA), Emile Roemer (SP), Sybrand van Haersma Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66), Arie Slob (ChristenUnie), Bram van Ojik (GroenLinks) en Kees van der Staaij (SGP) mee. De delegatie vertrok maandag en is vrijdagochtend weer teruggekeerd op Schiphol. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions