Clicky


Noodweer eist leven in Amsterdam

Noodweer eist leven in Amsterdam [+foto]
11-07-2014 09:51 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het noodweer dat donderdagnacht over Amsterdam is getrokken, heeft aan een man het leven gekost. Het slachtoffer overleed nadat een boom was gevallen op de abri waarin hij stond te schuilen voor de hevige regen. Dat meldt de brandweer vrijdagochtend.

De boom viel om toen daar de bliksem in was geslagen. Het incident vond plaats op de Nieuwezijds Voorburgwal in het centrum van de stad. Voorbijgangers probeerden het slachtoffer nog te redden, maar dat mocht niet meer baten.

Boomexperts van de gemeente hebben de omgevallen boom nader onderzocht. Zij concluderen dat het door de regen zwaar geworden bladerdak in combinatie met de harde windstoten ervoor heeft gezorgd dat de boom is omgevallen.



Ook de bovenleiding van de tram raakte beschadigd. Het tramverkeer wordt omgeleid, laat het GVB weten. De reparatie was iets voor het middaguur afgerond.

Het was een drukke nacht voor de Amsterdamse brandweer. "Er zijn veel meldingen van ondergelopen kelders en afgewaaide takken binnengekomen", vertelt een woordvoerder. Hij spreekt over veel water- en materiële schade. (Novum)

©Foto: Robby Hiel