SP stelt Kamervragen over inzet Moldavische vrachtwagenchauffeurs

SP stelt Kamervragen over inzet Moldavische vrachtwagenchauffeurs
10-07-2014 10:53 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

DEN HAAG - Het lid Ulenbelt van de SP heeft Kamervragen gesteld aan minister Asscher en minister Schultz-van Haegen over de inzet van vrachtwagenchauffeurs afkomstig buiten de Europese Unie.

FNV Bondgenoten meldde begin deze week dat uit een enquête onder Oost-Europese chauffeurs blijkt dat er naast Poolse chauffeurs nu ook onder meer Moldavische chauffeurs ingezet worden. Volgens FNV Bondgenoten komt dit doordat er een schaarste onder goede internationaal chauffeurs is ontstaan.

De SP wil van de ministers weten wat hun reactie is op deze nieuwe ontwikkeling.

En of het klopt dat deze chauffeur van buiten de EU een werkvergunning krijgen. Ulenbelt wil ook weten hoe zij dit willen verantwoorden ten opzichte van Nederlandse chauffeurs die momenteel werkloos thuis zitten.

Ook de weekendrust op parkeerplaatsen doorbrengen in vrachtwagens wordt door de SP ter discussie gesteld. Zo wil de SP weten van de ministers of zij het wenselijk vinden dat in de weekenden de rust in en rondom de vrachtwagen wordt genoten. De SP is van mening dat er spoedig een verbod moet komen op het doorbrengen van de weekendrust op parkeerplaatsen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden