Clicky

 
Transport Online - Nederland - Argentinie best bekeken programma ooit

Nederland - Argentinie best bekeken programma ooit

Nederland - Argentinie best bekeken programma ooit
10-07-2014 10:10 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De halve finale op het WK voetbal tussen Oranje en Argentinië gaat de boeken in als het best bekeken Nederlandse televisieprogramma aller tijden. Dat meldden de NOS en Stichting Kijkonderzoek donderdagochtend. De uitzending was gemiddeld goed voor 9,1 miljoen kijkers. Het oude record van ruim 8,5 miljoen dateerde van juni 2004, toen Oranje tegen Portugal speelde in de halve finale van het EK.

De piek lag aan het einde van de eerste helft, rond 22.45 uur. Toen zaten 9,6 miljoen mensen voor de buis. Nederland verloor uiteindelijk na penalty's. Daardoor rest voor de ploeg van bondscoach Louis van Gaal zaterdag de troostfinale tegen Brazilië. Duitsland en Argentinië spelen een dag later de WK-finale.

Naar de WK-finale van vier jaar geleden tussen Nederland en Spanje keken net als naar Portugal - Nederland in 2004 8,51 miljoen mensen. Op basis van de hogere relatieve kijkdichtheid staat Portugal - Nederland op de tweede plaats in de top vijf van meest bekeken voetbalwedstrijden.

De afgelopen tien jaar wisten de wedstrijden van het Nederlands elftal rond de acht miljoen mensen te boeien. Ook bij eerdere duels tijdens dit WK bleef het aantal kijkers steken rond de acht miljoen. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,073
Diesel1,733

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats