Clicky


Nederland - Argentinie best bekeken programma ooit

Nederland - Argentinie best bekeken programma ooit
10-07-2014 10:10 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De halve finale op het WK voetbal tussen Oranje en Argentinië gaat de boeken in als het best bekeken Nederlandse televisieprogramma aller tijden. Dat meldden de NOS en Stichting Kijkonderzoek donderdagochtend. De uitzending was gemiddeld goed voor 9,1 miljoen kijkers. Het oude record van ruim 8,5 miljoen dateerde van juni 2004, toen Oranje tegen Portugal speelde in de halve finale van het EK.

De piek lag aan het einde van de eerste helft, rond 22.45 uur. Toen zaten 9,6 miljoen mensen voor de buis. Nederland verloor uiteindelijk na penalty's. Daardoor rest voor de ploeg van bondscoach Louis van Gaal zaterdag de troostfinale tegen Brazilië. Duitsland en Argentinië spelen een dag later de WK-finale.

Naar de WK-finale van vier jaar geleden tussen Nederland en Spanje keken net als naar Portugal - Nederland in 2004 8,51 miljoen mensen. Op basis van de hogere relatieve kijkdichtheid staat Portugal - Nederland op de tweede plaats in de top vijf van meest bekeken voetbalwedstrijden.

De afgelopen tien jaar wisten de wedstrijden van het Nederlands elftal rond de acht miljoen mensen te boeien. Ook bij eerdere duels tijdens dit WK bleef het aantal kijkers steken rond de acht miljoen. (Novum)