Clicky


Van Gaal had nooit gevoel dat Oranje zou verliezen

Van Gaal had nooit gevoel dat Oranje zou verliezen
10-07-2014 09:38 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Louis van Gaal dacht tot het allerlaatst dat Nederland de halve finale van Argentinië zou winnen. "We waren zo dichtbij, maar we scoorden niet. Als het dan penalty's wordt weet je dat het een loterij is." Bij de bondscoach overheerste de teleurstelling. "Het gaat in een toernooi alleen om de eerste plaats."

Over zijn derde wissel twijfelde Van Gaal enige tijd. Uiteindelijk besloot hij kort na het begin van de verlenging Robin van Persie te vervangen door Klaas-Jan Huntelaar. "Ik wilde Van Persie wisselen omdat hij op zijn laatste benen liep en geen aanspeelpunt meer was", verklaarde de bondscoach zijn keuze. "Ik wilde de wedstrijd voor de strafschoppen beslissen. En ik dacht dat Huntelaar de winnende goal zou maken. Hij viel ook goed in."

Als hij nog een wissel had gehad, had Van Gaal Tim Krul opnieuw ingebracht voor de penaltyreeks. "Jasper Cillessen speelde een foutloze wedstrijd. Hij was ook opbouwend en tactisch goed, maar Krul is een betere penaltykiller", legde Van Gaal uit. (Novum)