Clicky


Piek-certificaat voor Linde elektrische pallettrucks

Piek-certificaat voor Linde elektrische pallettrucks
09-07-2014 17:29 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ALMERE - De Linde elektrische pallettrucks T16 en T18 kunnen nu ook worden voorzien van het Piek- certificaat. Het Piek-certificaat is ontworpen om de geluidshinder in stedelijke gebieden en andere locaties te verminderen wanneer de pallettruck volledig operationeel is.

Om dit Piek-certificaat te behalen zijn kleine aanpassingen aan de trucks nodig. Vervolgens wordt elke truck akoestisch gemeten. De meting dient op 7.5 meter van de functionerende geluidsbron plaats te vinden. Daarbij dient de gemeten waarde onder de 60dB te zijn (60dB is te vergelijken met een normaal gesprek).



Certificaat voor stille producten en voertuigen

Piekgeluiden zijn korte uitschieters in het geluidsniveau en komen vaak voor bij laden en lossen. Juist deze pieken zorgen voor geluidsoverlast voor omwonenden. Om deze overlast te voorkomen zijn de toegestane piekniveaus bij laden en lossen in de bewoonde omgeving als volgt vastgesteld:

Tussen 7.00 en 19.00 uur: Geen beperking
Tussen 19.00 en 23.00 uur: Piekniveau 65 dB(A)
Tussen 23.00 en 7.00 uur: Piekniveau 60 dB(A)

24 uur per dag inzetbaar

Met het Piek-certificaat zijn de Linde T16 en T18 pallettrucks 24 per dag inzetbaar en mogen overal worden gebruikt. Het certificaat was eerder al toegekend aan de Linde CiTi truck.