Clicky


Van der Gijp wil geen WK meer doen met Derksen

Van der Gijp wil geen WK meer doen met Derksen
08-07-2014 20:08 | Showbizz | auteur De Redactie

AMSTERDAM - René van der Gijp ziet het niet zitten om tijdens een voetbaltoernooi weer wekenlang een programma te maken met Johan Derksen. "Ik ga nooit meer een EK of WK op deze manier doen", zei Van der Gijp dinsdag in RTL Boulevard. Een of twee keer per week aan tafel met Derksen lukt Van der Gijp naar eigen zeggen nog wel. "Maar meer niet."

De twee zijn aan het steggelen sinds Van der Gijp afgelopen weekeinde in een interview zei dat het lijkt alsof Derksen geen plezier meer heeft in VI Oranje. Ook gaf hij aan met RTL te willen praten over de toekomst van het programma.

"Wat ik hier de afgelopen weken heb meegemaakt, da's krankzinnig", aldus Van der Gijp. "Dat houd je nooit meer nog eens vijf weken vol." Volgens de 53-jarige voetbalanalist wordt het tijd dat Derksen eens in de spiegel kijkt. "Dat heeft hij denk ik nog nooit gedaan. Je moet wel af en toe kritisch naar je eigen programma kijken."

Ook zou het Derksen volgens Van der Gijp sieren als hij niet altijd zou vasthouden aan dingen die hij eerder heeft gezegd. Hij doelt daarmee onder meer op de kritiek op Louis van Gaal die Derksen regelmatig levert. "Voor je het weet sta je maandag op die rondvaartboot."

Dat de 65-jarige Derksen in zijn column voor het blad Voetbal International schreef dat juist Van der Gijp het probleem is bij VI Oranje, interesseert Van der Gijp niet. "Die column, da's zijn manier van schrijven. Pak je pen en ren naar boven, schrijf lekker waar je zin in hebt", vindt Van der Gijp. RTL liet eerder weten zich geen zorgen te maken over de toekomst van het programma. (Novum)