Geen scheepvaart A'dam-Rijnkanaal

Geen scheepvaart A'dam-Rijnkanaal
08-07-2014 19:09 | Algemeen | auteur Marcel van der Voort
UTRECHT - Rijkswaterstaat stremt woensdag 9 juli vanaf 18.00 uur tot donderdagochtend 10 juli 08.00 uur het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van de Galecopperbrug (A12 Utrecht). Tijdens de stremming plaatst de aannemer de laatste stalen liggers in de brug die nodig zijn voor de versterking en verhoging van de brug.

Na de stremming is er, vanwege het afmonteren van de stalen delen, nog een hoogtebeperking van toepassing tot zondagochtend 13 juli 9.00 uur. Tot die tijd mogen alleen schepen met een hoogte van maximaal 7.60 meter de brug passeren.

In verband met afrondende werkzaamheden aan de liggers blijft de huidige breedtebeperking in elk geval van kracht tot donderdag 17 juli. De scheepvaart is hierover via de gebruikelijke kanalen geïnformeerd.

Achtergrond

Tot eind 2015 renoveert Rijkswaterstaat de Galecopperbrug bij Utrecht over het Amsterdam-Rijnkanaal. De brug wordt verhoogd en versterkt. De afgelopen maand is gewerkt aan de plaatsing van gigantische stalen liggers. Het plaatsen van deze liggers gebeurt vanaf het Amsterdam-Rijnkanaal. Stremming van de scheepvaart is daarvoor noodzakelijkNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden