Clicky


Uitzendbranche groeit in rap tempo

Uitzendbranche groeit in rap tempo
08-07-2014 10:28 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De hoeveelheid werk voor uitzendkrachten is tussen halverwege mei en midden juni explosief toegenomen. Het aantal uitzenduren steeg in die periode met acht procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt dinsdag uit cijfers van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU). Vooral in de industrie steeg het aantal uitzendklussen.

Het aantal uitzenduren stijgt daarmee bijna dubbel zo snel als in de voorgaande meetperiodes. Aan al dat extra werk hielden uitzendbureaus vanzelfsprekend ook meer omzet over. De inkomsten voor de branche stegen eveneens met acht procent op jaarbasis. In de voorgaande periode was dat nog een toename van drie procent.

Koploper binnen de uitzendbranche was de industriële sector, waar zowel het aantal uren als de omzet met tien procent op jaarbasis steeg. In de technische sector stegen beide graadmeters voor de uitzendmarkt met acht procent, terwijl de administratieve sector met toenames van vijf procent iets onder het gemiddelde presteerde.

Ook over de eerste zes maanden van dit jaar groeide de uitzendmarkt weer, iets wat vorig jaar nog niet het geval is. Zowel het aantal uitzenduren als de omzet van de bureaus steeg het afgelopen halfjaar met vier procent in vergelijking met dezelfde maanden van vorig jaar. Vooral de administratieve sector en de techniek droegen daaraan bij.

De uitzendbranche heeft daarmee weer de weg naar boven gevonden, na een flinke periode van krimp. Pas in de laatste maanden van vorig jaar begon de sector weer voorzichtig plusjes te noteren. (Novum)