Vrachtwagenchauffeurs 'plunderen' Ikea om goede arbeidsvoorwaarden

Vrachtwagenchauffeurs 'plunderen' Ikea om goede arbeidsvoorwaarden [+foto's]
07-07-2014 13:31 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

BARENDRECHT - Een aantal vrachtwagenchauffeurs zijn in samenwerking met FNV Bondgenoten aan het eind van de ochtend naar Ikea Barendrecht geweest voor een ludieke actie.

Recentelijk werd bekend dat onder meer Ikea gretig gebruik maakt van goedkope vrachtwagenchauffeurs. In het kader van de "Plundra" dagen bij Ikea hebben vrachtwagenchauffeurs hun karretjes vol geladen maar zich bedacht bij de kassa en de volle karren laten staan.

"Plundra dagen maar geen plundering van de arbeidsvoorwaarden", aldus Edwin Atema, vakbondsbestuurder bij FNV Bondgenoten.

Eerder vanochtend bezochten boze vrachtwagenchauffeur Wemmers Tanktransport omdat deze gebruik zou maken van een postbusfirma in Duitsland. Dit alles in het kader van het feit dat vrachtwagenchauffeur de misstanden in de transportsector niet langer pikken.

Met hun actie roepen de chauffeurs op tot handhaving van de bestaande regels en wijzen ze op het belang van ketenaansprakelijkheid, waarbij opdrachtgevers aansprakelijk gesteld kunnen worden voor het organiseren van of het wegkijken bij loondumping. Na het zomerreces behandelt de Tweede Kamer de Wet Aanpak Schijnconstructies, waar ‘verruiming van de ketenaansprakelijkheid’ een onderdeel van is. 

Al jaren is er aandacht voor misstanden in de transportsector. Concurrentie wordt vervalst, gezonde werkgelegenheid wordt verdrongen en buitenlandse chauffeurs uitgebuit. Nog altijd wordt wet en regelgeving te slecht of niet gehandhaafd en weet een toenemend  aantal transporteurs en opdrachtgevers hiervan te profiteren.

©Foto's: Edwin AtemaNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden