Clicky


Ballast Nedam ziet verlies scherp oplopen

Ballast Nedam ziet verlies scherp oplopen
07-07-2014 09:27 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

NIEUWEGEIN - Ballast Nedam heeft vorig kwartaal veel meer verlies geboekt dan in dezelfde periode van vorig jaar, mede als gevolg van de verliezen geleden bij een bouwproject. Het beursgenoteerde bouwbedrijf presenteerde maandag een nettoverlies van ruim vijftig miljoen euro. In het tweede kwartaal van 2013 was dat nog drie miljoen euro.

Het verlies is in lijn met de cijfers waarover Ballast Nedam vorige maand al in een winstwaarschuwing sprak. Toen liet het bedrijf weten te rekenen op een operationele tegenvaller van 43 miljoen euro, voor afdracht van belastingen. Het concern sprak zich toen echter nog niet uit over hoe groot de verliezen netto zouden zijn.

Ballast Nedam heeft vooral veel last van een bouwproject bij de A15 in Rotterdam, waar de kosten aanmerkelijk hoger oplopen dan de bedoeling was. Ook de kosten die gepaard gaan met eerder aangekondigde reorganisaties drukken het bouwbedrijf in het rood. De omzet van Ballast Nedam lag echter zo'n zes procent hoger op 515 miljoen euro. (Novum)