Clicky

 
Transport Online - Amsterdam bereidt huldiging Oranje voor

Amsterdam bereidt huldiging Oranje voor

Amsterdam bereidt huldiging Oranje voor
06-07-2014 19:44 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam is al bezig een eventuele huldiging van het Nederlands elftal voor te bereiden. Dat gebeurt samen met de KNVB, de stadsdelen en de politie, zodat iedereen snel in actie kan komen als Oranje wereldkampioen wordt. Alleen dan volgt een huldiging. Over het programma, datum of locatie zijn nog geen definitieve besluiten genomen, laat de gemeente zondag weten.

Woensdag volgt eerst de halve finale tegen Argentinië. Vermoedelijk zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima daar niet bij aanwezig. Het duel is op grote schermen te volgen in het Arena Park in Amsterdam. Bij winst zijn Brazilië en Duitsland volgende week zondag de mogelijke tegenstanders in de finale in het Maracanã-stadion in Rio de Janeiro. Amsterdam is alvast begonnen met de voorbereidingen van een eventuele huldiging om het evenement in goede banen te kunnen leiden. Ook weten bewoners en belangstellenden tijdig wat er te wachten staat, aldus de gemeente. De verwachting is dat honderdduizenden mensen naar de hoofdstad komen als het Nederland lukt voor de eerste keer wereldkampioen te worden.

Een eventuele huldiging vindt dus niet in Rotterdam plaats. De halve finale is wel live te zien op een groot scherm op het Oranjeplein op de Binnenrotte in het centrum van Rotterdam. Het grootste scherm van Nederland, beweert de organisator. Op het plein is plek voor zo'n veertienduizend Oranjefans. Als het Nederlands elftal Argentinië verslaat, dan wordt ook de finale op de Binnenrotte uitgezonden. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden