Clicky


Ruim 1200 huishoudens Hellevoetsluis zonder gas

Ruim 1200 huishoudens Hellevoetsluis zonder gas
05-07-2014 20:38 | Binnenland | auteur De Redactie

HELLEVOETSLUIS - De gastoevoer van ruim 1200 huishoudens in Hellevoetsluis is afgesloten om reparatiewerkzaamheden aan het gasnet te kunnen uitvoeren. Dat meldt netbeheerder Stedin zaterdag.

De reparatie is nodig na een stroomstoring die zich vrijdagavond voordeed. Door kortsluiting in een kabel raakte een naastliggende gasleiding beschadigd, waardoor het gasnet vervuild is geraakt met roetdeeltjes, legt een woordvoerder uit. "Die roetdeeltjes kunnen componenten in het gasnet beschadigen. Het gas is nu afgesloten om na te gaan of er schade is en die eventueel te repareren."

Door de stroomstoring kwamen vrijdagavond 150 huishoudens zonder stroom te zitten. Monteurs konden het gebied echter niet meteen in omdat een gaslucht werd geroken in de Rondostraat. Het lek moest worden verholpen voordat de stroomstoring kon worden opgelost.

In de loop van de nacht werd het lek gedicht, maar daarmee was het gasnet nog niet hersteld. Zestien huishoudens zaten nog zonder gas. Om het gasnet veilig te kunnen herstellen is zaterdag even voor het middaguur de gastoevoer naar 1262 huishoudens afgesloten.

Stedin verwacht zaterdag aan het eind van de middag te beginnen met het herstellen van de gastoevoer. Dat gebeurt in fases. Het is volgens de woordvoerder nog niet te zeggen wanneer iedereen weer gas heeft. (Novum)