Clicky


Twee mannen opgepakt voor dood kickbokser Volkan D.

Twee mannen opgepakt voor dood kickbokser Volkan D.
04-07-2014 13:36 | Binnenland | auteur De Redactie

Twee mannen zijn vrijdagochtend opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van de 26-jarige kickbokser Volkan D. in juli vorig jaar in Veghel. Dat meldt de politie. In september werd in de zaak al een 20-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Hij zit nog vast.

Het slachtoffer werd net als zijn oudere broer Ali verdacht van geweldpleging bij een kickboksgala in Zijtaart vorig jaar. Een vechtpartij mondde daar uit in een schietpartij, waarbij de 37-jarige kickbokspromotor Youssef Sabbahi omkwam. Diens broer raakte gewond.

De aanleiding zou een vete zijn tussen een groep Marokkanen en een groep Turken in de Brabantse plaats. De schutter op het kickboksgala kreeg eerder zestien jaar cel opgelegd. Het beroep in deze zaak loopt nog. De nabestaanden zouden altijd het vermoeden hebben gehouden dat de schutter in opdracht van D. handelde, meldde Omroep Brabant eerder.

D. werd in juli vorig jaar dood in zijn auto voor zijn woning aan de Scheifelaar in Veghel aangetroffen. Hij was doodgeschoten. De twee mannen die vrijdag zijn aangehouden, zijn een 43-jarige man uit Veghel en een 32-jarige man uit Vught. (Novum)