Clicky


Lokaal 31 graden, daarna kans op onweer

Lokaal 31 graden, daarna kans op onweer
04-07-2014 09:35 | Weer | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het belooft vrijdag een dag met tropische temperaturen te worden. Het kan lokaal 31 graden worden, meldt Weeronline. In de loop van de middag neemt de kans op onweersbuien echter toe.

Het is volgens de meteorologen de derde keer dit jaar dat de temperatuur boven de 30 graden uitkomt. In De Bilt is het echter nog niet zo warm geweest en dus is nog altijd geen sprake van de eerste landelijke tropische dag.

Vooral de ochtend en de middag verlopen vrijdag zonnig. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind. Op de Waddeneilanden wordt het zo'n 26 graden, langs de westkust 27 tot 29 graden en in het binnenland kan de temperatuur oplopen tot 31 graden.

Weeronline adviseert strandgangers en andere recreanten de regenradar goed in de gaten te houden. Later op de dag kunnen onweersbuien vanuit Frankrijk over het land trekken. Daarbij is er kans op hagel en windstoten.

Het weekend verloopt minder warm. Zaterdag is het weerbeeld bewolkt en buiig. Het wordt dan ongeveer 23 graden. Zondag wordt het een graadje koeler, maar is het wel droog. Het westen heeft de meeste kans op zonnig weer. (Novum)