Transport Online - VVD wil dat PvdA banenplan bonden van tafel haalt

VVD wil dat PvdA banenplan bonden van tafel haalt

VVD wil dat PvdA banenplan bonden van tafel haalt
04-07-2014 09:24 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - De PvdA moet afstand nemen van het banenplan van de vakcentrales. Dat zegt VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra in De Telegraaf van vrijdag. Volgens de regeringspartij creëert het plan geen banen, maar vernietigt het ze juist. "Als je 'Partij van de Arbeid' heet, kan je niet voor dit plan zijn".

Als de PvdA de plannen van de bonden omarmt, gaat dat volgens de VVD in tegen de gezamenlijke lijn van de twee regeringspartijen om werk te creëren. "Dan gaan we het niet eens worden, want de VVD gaat dit niet doen."

De bonden maakten woensdag bekend dat ze de komende zes jaar driehonderdduizend banen willen creëren. Dat moet gebeuren door ouderen een kortere werkweek te geven, de belasting op arbeid te verlagen en door de versnelde verhoging van de AOW-leeftijd te schrappen. Om het banenplan te betalen moet de belasting op vermogens omhoog.

Volgens Zijlstra ontbreekt het de bonden aan realiteitszin. "Het is allemaal vanuit de gedachte dat we nooit meer economische groei gaan hebben, dat de koek blijft zoals die is", citeert de krant de fractievoorzitter. "Onze inspanning is er juist op gericht om de koek weer groter te maken." Volgens de VVD'er is dat alleen te bewerkstelligen door juist meer te gaan werken. "Minder werken tegen hetzelfde loon betekent dat de productiviteit afneemt."  (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions