Clicky

 
Transport Online - Europese Centrale Bank laat rente ongemoeid

Europese Centrale Bank laat rente ongemoeid

Europese Centrale Bank laat rente ongemoeid
03-07-2014 17:46 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De Europese Centrale Bank (ECB) laat de rentes in juli ongewijzigd. Dat heeft de centrale bank van de eurozone donderdag bekendgemaakt. Later op de dag geeft bankpresident Mario Draghi een toelichting op het besluit.

Het belangrijkste rentetarief blijft met 0,15 procent op historische laagte. De depositorente blijft -0,10 procent, de boeterente 0,4 procent.

Vorige maand nam de ECB wel maatregelen. Naast de verlaging van de rentes werden toen vijf 'uitzonderlijke' maatregelen aangekondigd om de lage inflatie aan te wakkeren. De centrale bank van de eurozone besloot onder meer goedkoop leningen te verstrekken aan banken. Die moeten dan wel beloven dat geld aan bedrijven uit te lenen.

De hoofdtaak van de ECB is 'prijsstabiliteit'. De bank streeft daarvoor naar een inflatie van onder maar vlak bij de twee procent. In juni was de inflatie, net als in mei, slechts een half procent, zo maakte Eurostat maandag bekend. Draghi zei tijdens het vorige rentebesluit dat de maatregelen pas over drie kwartalen volledig effect hebben. (Novum/AP)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden