Clicky


Rinnen ontvangt 10 LAG tankwagens

Rinnen ontvangt 10 LAG tankwagens
03-07-2014 17:38 | Trailers | auteur De Redactie

Tien nieuwe LAG roestvrij stalen tankwagens maken sinds kort deel uit van het wagenpark van Rinnen. Het bedrijf kent een lange zakenrelatie met CIMC-ENRIC voor hun aankoop van ISO en SWAP tank containers. De tankvervoerder koos nu voor de gerenommeerde Belgische tankwagenproducent LAG, een dochteronderneming van de CIMC-groep.

De onderneming Rinnen GmbH maakt zo gebruik van de one-stop-shopping mogelijkheid bij de CIMC-groep. De lage ‘life cycle costs’ bepaalden de keuze voor de Belgische tankspecialist.

Intensieve optimalisatieronde

Voor deze sterke internationale partner optimaliseerde LAG zijn oplegger op maar liefst 20 verschillende plaatsen. Dit zorgde voor een opmerkelijk resultaat. De tankoplegger is met 7400 kg opzienbarend lichter, maar tegelijkertijd ook duurzamer dankzij het gebruik van nieuwe ontwikkelingen.

Gebruiksvriendelijkheid ten top

De tankopleggers, ontwikkeld en geproduceerd te Bree, België, beschikken over drie compartimenten met een totale inhoud van 35.000 L. Deze opleggers zijn geïsoleerd en ontwikkeld voor het vervoer van chemische producten.

Typisch voor LAG is de gebruiksvriendelijkheid van zijn opleggers. Alles rondom het zelfdragend chassis is modulair opgebouwd. Servicetijden beperkt men zo tot een minimum en chauffeurs kunnen in een minimaal tijdsbestek extra onderdelen aan- en loskoppelen.

LAG Trailers uit België klopt steeds harder op de deur van de Europese tankwagenindustrie.