Transport Online - E. van Wijk Group neemt Himex Logistics over

E. van Wijk Group neemt Himex Logistics over

E. van Wijk Group neemt Himex Logistics over
03-07-2014 16:25 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur De Redactie

GIESSEN/OLDENZAAL - De E. van Wijk Group, een internationale transport- en automotive groep met vestigingen in Nederland, Roemenië, Oekraïne en Moldavië, heeft per 1 juli 2014 Himex Logistics uit Oldenzaal overgenomen.

Met de overname van Himex Logistics wil de E. van Wijk Group haar logistieke dienstverlening naar Oost-Europa en de CIS landen verder uitbreiden. Vertrekkend DGA Jan Molenaar (65) geeft aan gezocht te hebben naar een overnamekandidaat die de continuïteit kan waarborgen op het gebied van het personeel en de serviceverlening aan de klanten.

"Van Wijk is een ervaren logistieke specialist die dezelfde kwaliteit en servicegerichtheid nastreeft als Himex. Bovendien sluiten de activiteiten van Himex naadloos aan bij de Oost-Europa activiteiten van Van Wijk", aldus Jan Molenaar. De overname heeft dan ook geen gevolgen voor de medewerkers, de activiteiten worden onveranderd voortgezet vanuit de huidige Himex Logistics vestiging in Oldenzaal.

Himex Logistics is een logistieke specialist die naast douane activiteiten ook (temperatuur gecontroleerde) groupage diensten verricht naar Oost-Europa en de CIS landen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van alle modaliteiten om de meest efficiënte oplossing te kunnen bieden. Dit zorgt ervoor dat zendingen wereldwijd Turn Key geleverd kunnen worden met een focus op de voornoemde landen.

De E. van Wijk Group heeft met deze overname een tweede vestiging in Nederland, naast de in totaal 13 bestaande vestigingen in Roemenië, Moldavië en Oekraïne. Met een vloot van meer dan 300 eigen vrachtwagens verzorgt het bedrijf vervoer vanuit West-Europa naar Oost-Europa en de CIS landen (vv). Het logistieke pakket bevat ook warehousing, crossdocking, groupage vervoer, (inter) nationale distributie en douaneservices. Verder is de E. van Wijk Group ook actief in de automotive sector en worden in Roemenië, Moldavië en Oekraïne merken als DAF Trucks, Tatra en Isuzu vertegenwoordigd.

Bij de E. van Wijk Group zijn 1.100 enthousiaste medewerkers in dienst die gezamenlijk een omzet genereren van 150 miljoen euro.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions