Automobilisten negeren massaal 'rood kruis' bij pechgeval vrachtwagen

Automobilisten negeren massaal 'rood kruis' bij pechgeval vrachtwagen
02-07-2014 13:27 | Overtredingen | auteur De Redactie

RIDDERKERK - Tientallen automobilisten zorgden dinsdagmiddag voor een gevaarlijke situatie door een rood kruis te negeren op de A16. Na een pechgeval werd daar een rijbaan afgesloten zodat de hulpverleners hun werk veilig konden doen. De bestuurders negeerden het rode kruis en reden met hoge snelheid vlak langs de hulpverleners.

Een vrachtwagen met oplegger raakte rond 15:45 in de problemen. Zijn linkervoorband was lek waardoor direct handelen nodig was. Hij reed zijn vrachtwagen naar de vluchtstrook. Gezien de omvang van het voertuig was het niet mogelijk om alle vervangwerkzaamheden veilig uit te voeren op de vluchtstrook. Om toch de veiligheid van alle betrokken te waarborgen en het verkeer zo kort mogelijk te ontregelen werd het rode kruis boven de rijbaan geactiveerd. De meeste automobilisten snapten de noodzaak van het kruis en kozen de linkerbaan. Een aantal bestuurders deed dat niet wat een levensgevaarlijke situatie creeerde voor agenten en monteurs

Politieagenten stelden zich zichtbaar op naast het voertuig om zo alsnog voor een veiliger situatie te zorgen. Vijftig bestuurders zijn bekeurd voor het negeren van het rode kruis. Een bedrag van 230 euro.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden