Transport Online - Hiab op zoek naar beste kraanmachinist in World Crane Championships

Hiab op zoek naar beste kraanmachinist in World Crane Championships

Hiab op zoek naar beste kraanmachinist in World Crane Championships
02-07-2014 10:13 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Hiab, onderdeel van Cargotec, nodigt de beste kraanmachinisten van de wereld uit om tegen elkaar in het strijdperk te treden in de World Crane Championships 2015. Voor de winnaar ligt een prijs ter waarde van 25.000 euro klaar.

"Alle kraanmachinisten van over de hele wereld kunnen meedoen aan de strijd om de wereldtitel, waarbij we deze mensen willen ontmoeten en ze de waardering willen geven die ze verdienen," vertelt Carl Gustaf Göransson, Senior Vice President, Sales and Markets bij Hiab.

De eerste kwalificatieronde vond plaats op de Vestfyn Traekker-beurs van 23 tot 25 mei in Denemarken. Meer kwalificatieronden volgen nog in elf landen in alle delen van de wereld.

De winnaars plaatsen zich direct voor de eindstrijd die zal worden gehouden op de Commercial Vehicle Show in Birmingham van 14 tot 16 april 2015. De wereldkampioen ontvangt een cheque van 20.000 euro die kan worden ingewisseld bij de aanschaf van een Hiab-kraan plus een Traveller's Cheque ter waarde van 5000 euro.

Hiab President Roland Sundén is enthousiast over het initiatief: "Zeventig jaar geleden ontwikkelde de Zweedse skifabrikant Eric Sundin als medegrondlegger van Hiab in 1944 de 'Hiab Method', waarmee hij een revolutie in laden en lossen ontketende die tot op de dag van vandaag voortduurt. Een wereldkampioenschap als dit is nog nooit eerder georganiseerd en het leek ons een leuk idee om ter gelegenheid van het zeventigjarig bestaan van Hiab kraanmachinisten uit de hele wereld uit te nodigen voor dit eerste World Crane Championship."

De deelnemers moeten in een uitgezet parcours moeilijke opdrachten met een autolaadkraan uitvoeren binnen de kortst mogelijk tijd. Het gaat daarbij echter niet alleen om snelheid: zo moeten de deelnemers met water gevulde vaten omstoten met een lading terwijl ze de kraan onder een dwarsbalk houden. Bij het uitvoeren van de opdrachten is het zaak om voorzichtig en nauwkeurig te werk te gaan om te voorkomen dat obstakels worden geraakt. Fouten worden bestraft met tijdstraffen en, in het ergste geval, diskwalificatie. De opdrachten zijn bedacht en getest door een zeer ervaren kraanmachinist, die alleen bekend is als 'Eric'.

"Onze tester 'Eric' heeft tijdens de trainingen een fantastische tijd neergezet. We zijn benieuwd wie deze tijd als eerste weet te kloppen", aldus Göransson.

Om ervoor te zorgen dat de omstandigheden voor alle deelnemers gelijk zijn, worden tijdens de wedstrijden alleen HIAB X-HiPro 192-kranen gebruikt. Met zijn innovatieve technologie is de HIAB X-HiPro 192 de meest geavanceerde kraan op de markt. Zijn ongeëvenaarde prestaties, snelheid en precisie stellen kraanmachinisten in staat zich optimaal te concentreren op de klus die ze moeten klaren. Deelnemers die zich willen voorbereiden op de kwalificaties kunnen eenvoudig zelf een oefenparcours uitzetten met gewone Euro-pallets en watervaten.

Ga voor meer informatie naar Hiab's website. Hier kunt u ook het wedstrijdreglement en een plattegrond van het parcours downloaden en zich inschrijven voor de kwalificatierondes: www.hiab.com

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,830
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions