Clicky


Twee dagen verplichte rust voor bejaarde vrachtwagenchauffeur

Twee dagen verplichte rust voor bejaarde vrachtwagenchauffeur
01-07-2014 19:44 | Overtredingen | auteur De Redactie

ZWOLLE - De politie heeft maandag op de A32 bij Zwolle een 74-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur bekeurd voor diverse overtredingen van de rij- en rusttijdenregels. De bijklussende bejaarde kan een boete van enkele duizenden euro tegemoet zien en kreeg een rijverbod van twee dagen.

Tijdens een verkeerscontrole controleerden specialisten van de Landelijke Eenheid de vrachtwagen die van Duitsland naar Engeland onderweg was. De chauffeur de bleek de afgelopen twee weken de voorschriften betreffende de rij- en rusttijden behoorlijk aan zijn laars te lappen. Hij had bijvoorbeeld vier keer langer dan 4,5 uur onafgebroken gereden en vijf keer de dagelijks maximaal toegestane rij-uren overschreden. Verder had de chauffeur de afgelopen twee weken geen verplichte wekelijkse rust genoten.

In zijn verklaring tegenover de politie vertelde de man dat hij zijn pensioen aanvulde met een deeltijdbaan als chauffeur. De lange dagen en korte pauzes deden hem niets, hij was blij dat hij nog kon werken. De komende dagen moest hij toch van de politie van zijn verplichte rust genieten.