Clicky


Ladingdief Viking Internationaal Koel en Vriestransport nu ook drugstransporteur? - UPDATE!

Ladingdief Viking Internationaal Koel en Vriestransport nu ook drugstransporteur? - UPDATE!
01-07-2014 13:27 | Criminaliteit | auteur Marcel van der Voort

BARENDRECHT - Viking Internationaal Koel en Vriestransport uit Barendrecht en later Zutphen is verdacht van diverse ladingdiefstallen. Nu blijkt dat de dubieuze onderneming ook betrokken is geweest bij een verdacht transport naar het buitenland. Het gaat vermoedelijk om het vervoer van drugs.

Via een proces-verbaal en verschillende officiële documenten heeft de nieuwsredactie van Transport Online ontdekt dat de omstreden onderneming weer bij een duistere zaak is betrokken.

 Zo is er door een ondernemer uit het Westland onlangs aangifte van fraude gedaan. Eind vorige maand is er bij Calais een gehuurde vrachtwagen met aanhanger aangetroffen. In beslag genomen door de douane omdat er verdachte goederen zijn aangetroffen.

 “Vermoedelijk gaat het om drugs. In de wagen stonden buxusplanten met grote potten. Daarin zou wellicht drugs zijn verstopt”, meldt een ondernemer die ongewild bij de zaak is betrokken.

Documenten aangetroffen

In de wagen zijn namelijk documenten aangetroffen. Daaruit blijkt dat de ondernemer verantwoordelijk is voor het plantentransport. Hij weet van niets en heeft dat aan de politie verklaard.

De wagen is donderdag 12 juni met planten  geladen in Waddinxveen. In Calais is de vrachtwagen met aanhanger door de douane onderschept vanwege verdachte omstandigheden. De ondernemer: “Het lijkt erop dat de wagen met de gevonden planten meerdere keren is gebuikt voor transporten.”

De verhuurder heeft inmiddels zijn materieel terug. Naast de planten vonden de medewerkers ook documenten. “Daarop staat de naam van mijn bedrijf”, meldt de gedupeerde ondernemer. Hij heeft weliswaar geen financiële schade geleden, maar na melding bij de politie, kreeg hij toch het advies aangifte te doen. Ook om hem te vrijwaren van eventuele verdachtmakingen.

Geschrokken ondernemer

Volgens de CMR vrachtbrieven is de geschrokken ondernemer de transporteur van de lading. “De handtekeningen op de vrachtbrieven zijn niet van mij of mijn medewerkers”, benadrukt hij.

Hij heeft geen idee wie dit heeft gedaan. “Het is wellicht wel iemand die ons bedrijf kent of de werkwijze van mijn onderneming of vergelijkbare bedrijven”, klinkt het.

Foto chauffeur

Bij de vrachtwagenverhuurder heeft zich in april een vrachtwagenchauffeur uit het noorden des lands gemeld. Hij huurde de wagen met aanhanger. “In Duitsland is er met de telefoon in de hand gereden. Die foto is naar de verhuurder met de boete gestuurd. Die herkent de chauffeur niet als de huurder van de wagen. Er is dus speciaal een chauffeur ingezet”, stelt de ondernemer.

In Calais is in het voertuig ook het huurcontract gevonden. Er bleek zelfs een tweede huurcontract te liggen en daarop stond als huurder Viking Internationaal Koel en Vriestransport. Daar is echter geen contract mee afgesloten en gaat het om een vervalsing. De vrachtwagenverhuurder doet naar verwachting vandaag, dinsdag 1 juli, aangifte van vervalsing.

Politie

Een woordvoerder van politie Westland laat aan Transport Online weten dat er inderdaad een aangifte is gedaan van valsheid in de geschrifte. De aangifte gaat naar de Franse politie die de kwestie in onderzoek heeft. Naar verwachting gaat dit onderzoek enige tijd duren.

Slachtoffer

Gerard Wigmans van Innova Transport Nederland BV  uit Venlo is overigens een van de slachtoffers van eerdere ladingdiefstal. "Ik heb vandaag nog een herinnering naar de politie gestuurd met de vraag of zij ons al iets meer kunnen mededelen Hoe de stand van zaken op dit moment is. En ik heb een herinnering gestuurd naar onze assuradeur met de vraag of zij al iets meer weten met betrekking tot deze diefstalzaak", laat hij weten.

En: "Omdat toentertijd door de verzekeraar een detectivebureau ingeschakeld was om te achterhalen waar de gestolen goederen zijn gebleven."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats