Clicky


Distributiecentrum Action in Echt-Susteren geopend door Minister Kamp

Distributiecentrum Action in Echt-Susteren geopend door Minister Kamp
01-07-2014 11:11 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Minister van Economische Zaken Henk Kamp heeft vandaag het tweede distributiecentrum van Action in Echt-Susteren officieel geopend. De komst van Action naar Echt-Susteren betekent een positieve impuls voor de lokale economie en werkgelegenheid. Op dit moment werken er zo’n 350 mensen in Echt-Susteren, aan het eind van het jaar zijn dit er circa 600.

"De keuze van Action om haar distributiecentrum in Nederland te bouwen is een bevestiging van ons aantrekkelijke vestigingsklimaat en van de kracht van Nederland als logistieke hub van Europa. Een belangrijk signaal, want de mondiale concurrentie om investeringen en werkgelegenheid is groot en neemt continu toe. Aantrekkingskracht op buitenlandse investeerders is een bepalende factor voor werkgelegenheid in de toekomst”, aldus minister Kamp. “Onze uitgangspositie is sterk, maar stilzitten is geen optie. Het kabinet blijft zich inzetten voor een vestigingsklimaat dat de internationale concurrentie voor is en grote spelers zoals Action aan zich weet te binden. Daar profiteren we allemaal van”.

Dat Action heeft besloten het nieuwe distributiecentrum te vestigen in Echt-Susteren, komt mede door de goede support van de provincie Limburg, de gemeente Echt-Susteren en het Netherlands Foreign Investment Agency. Zij hebben er alles aan gedaan om te faciliteren dat de bouw gerealiseerd kon worden binnen het relatief korte tijdsbestek dat hiervoor beschikbaar was.

De bouw is in mei 2013 gestart. Begin 2014 is een deel van het distributiecentrum operationeel geworden en sindsdien zijn geleidelijk steeds meer winkels bevoorraad. Vanuit Echt-Susteren worden nu 68 winkels bevoorraad, aan het einde van het jaar zijn dit er zo’n 170. Dit aantal zal verder toenemen door de expansie van Action in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Het huidige oppervlakte bedraagt 58.000 m2. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor uitbreiding van 15.000 m2 gestart.