Clicky


UPS voegt vrachtvervoer per spoor tussen China en Europa toe aan portfolio van multimodale expressdiensten

UPS voegt vrachtvervoer per spoor tussen China en Europa toe aan portfolio van multimodale expressdiensten
30-06-2014 19:00 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Vandaag voegt UPS een Full Container Load (FCL) spooroplossing toe aan zijn dienstenaanbod tussen China en Europa. Dit is de meest recente stap in een serie uitbreidingen van UPS’s wereldwijde freight forwarding services die klanten meer keuzes moeten bieden als het gaat om verzendingen.

"Onze klanten verwachten van UPS oplossingen die hen helpen voorraad beter te beheren, nieuwe markten te bereiken en tegelijkertijd de kosten te beperken”, aldus Jens Poggensee, vice-president voor Freight Forwarding van UPS Europe. “We zijn verheugd dat we onze Europese klanten een nieuwe spooroplossing kunnen aanbieden. De nieuwe dienst is een aanvulling op de bestaande zeevracht-, luchtvracht- en pakketmogelijkheden op een van ’s werelds drukste routes. Klanten hebben daarmee toegang tot een bredere transportportfolio die nog beter inspeelt op hun zakelijke behoeften.”

De spooroplossing is beschikbaar op twee verschillende routes: tussen Chengdu (China) en Lodz (Polen) en tussen Zhengzhou (China) en Hamburg (Duitsland). De combinatie van het spoornetwerk en de bestaande geïntegreerde vracht- en truck-netwerken van UPS is tot 50% sneller dan zeevracht. Bovendien kan het tot 70% kosten besparen in vergelijking met luchtvracht*. UPS-technologie maakt het mogelijk verzendingen gedurende het gehele proces te volgen.

De nieuwe spooroplossing speelt in op de behoefte van klanten naar evenwichtige supply chains. Uit een recente Seabury-enquête[1] blijkt dat 71% van de klanten een matige tot sterke verschuiving naar goedkopere transportmodaliteiten verwacht in de komende 1-3 jaar.

De spooroplossing is beschikbaar voor klanten met wie UPS op contractuele basis werkt en volgt op een aantal verbeteringen in de Europese multimodale services van UPS die in 2013 zijn doorgevoerd. Bijvoorbeeld de uitbreiding van de UPS Preferred™ Less-Than-Container Load (LCL) zeevrachtservice van Azië naar Mexico en van Europa naar de VS en Canada en de introductie van de UPS Worldwide Express Freight™ service voor dringende, tijdgevoelige en zware zendingen.