Clicky

 
Transport Online - Treinverkeer België volledig ontregeld door staking

Treinverkeer België volledig ontregeld door staking

Treinverkeer België volledig ontregeld door staking
30-06-2014 10:55 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het treinverkeer in België is maandag volledig ontregeld. Volgens de Belgische spoorwegen, de NMBS, rijden in Vlaanderen slechts een paar treinen. In Wallonië is vrijwel geen treinverkeer mogelijk. De spoorwegen raden reizigers af om de trein te nemen. De problemen op het spoor zijn het gevolg van een staking van vakbond ACOD.

De staking is zondag al van start gegaan en duurt tot maandagavond 22.00 uur. De verwachting is echter dat het treinverkeer ook na 22.00 uur nog verstoord zal zijn.

Volgens ACOD is er bij de Belgische spoorwegen van een groot personeelstekort. De bond verwijt de spoorwegen te weinig werk te maken van het werven van nieuw personeel. De andere vakbonden zijn het niet eens met de acties. ACV Transcom noemde de arbeidsonderbreking 'voorbarig'.

Het internationale treinverkeer ligt door de staking in België ook op zijn gat. De Thalys rijdt de hele dag niet en de Eurostar, de trein die Groot-Brittannië met het Europese vasteland verbindt, raadt reizigers aan hun reis uit te stellen. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden