Clicky


Van Gaal ziet het weer als obstakel voor Oranje

Van Gaal ziet het weer als obstakel voor Oranje
28-06-2014 19:26 | Sport | auteur De Redactie

FORTALEZA - Het weer in Fortaleza wordt een geduchte tegenstander voor het Nederlands elftal. Dat denkt bondscoach Louis van Gaal. "Het is minder warm dan toen ik hier vorig jaar was", zei de keuzeheer van Oranje zaterdag tijdens een persconferentie. "Dan nog is de luchtvochtigheidsgraad zo hoog dat het invloed heeft op de wedstrijd."

Van Gaal heeft mede vanwege de weersomstandigheden in sommige Braziliaanse steden gehamerd op de fitheid van zijn spelers, vertelde hij. "Ik ben me er van bewust dat Mexico ook last heeft van de hitte, maar zij zijn daar beter aan gewend."

De trainingsstaf van Oranje heeft zich goed voorbereid. "We hebben het vochtverlies tijdens de trainingen gemeten. Iedereen is namelijk anders."



De scheidsrechter mag drinkpauzes inlassen in beide helften, maar hoeft dat niet totdat het kwik boven de 32 graden komt. Van Gaal hoopt dat de Portugees Pedro Proença clement is. "Anders zetten we zelf flesjes rond het veld, maar we hopen op een verstandige leiding van de scheidsrechter." (Novum)