Clicky


'Uitstekend' verlopen TT-nacht met 29 aanhoudingen

'Uitstekend' verlopen TT-nacht met 29 aanhoudingen
28-06-2014 09:31 | Binnenland | auteur De Redactie

ASSEN - De TT-nacht in Assen is vrijdagavond- en nacht 'uitstekend' verlopen. Dat heeft burgemeester Carry Abbenhues zaterdagochtend gezegd op Radio 1. Ze sprak van een 'gezellige, prettige sfeer'. "De bezoekers waren goed gehumeurd, het was een goede nacht", aldus Abbenhues. Desondanks meldt de politie dat er toch nog 29 aanhoudingen zijn verricht.

Het gaat om zaken als mishandeling, vernieling, belediging, betalen met vals geld en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Aan de CK Storkweg werd bovendien iemand op heterdaad betrapt op het stelen van een auto. Meerdere mensen zitten zaterdagochtend nog vast, anderen hebben boetes gekregen van 250 tot 750 euro.

Er zijn geen motorclubleden aangehouden die clublogo's op hun kleding hadden. De gemeente had daar een noodverordening voor afgekondigd. De burgemeester denkt dat de verordening een 'preventieve werking' heeft gehad. "We hebben geen leden van outlawclubs gezien."

Bij verkeerscontroles heeft de politie 140 voertuigen gecontroleerd. Daarbij zijn zes voertuigen in beslag genomen en heeft de Belastingdienst voor twintigduizend euro aan openstaande boetes geïnd. Daarnaast heeft een aantal mensen proces verbaal gekregen voor rijden met blauwe verlichting, te hard rijden, niet handsfree bellen, rijden met onjuiste kentekenplaten en het niet dragen van een gordel. (Novum)