Clicky

 
Transport Online - Onderzoek naar betalingsproblemen Belastingdienst

Onderzoek naar betalingsproblemen Belastingdienst

Onderzoek naar betalingsproblemen Belastingdienst
27-06-2014 11:45 | Financieel | auteur De Redactie

DEN HAAG - De Nationale Ombudsman begint op eigen initiatief een onderzoek naar de uitbetaling van toeslagen door de Belastingdienst. In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn verhoudingsgewijs veel meer klachten over toeslagen ontvangen dan vorig jaar, meldt de ombudsman vrijdag op zijn site.

De Nationale Ombudsman heeft 'grote zorgen' vanwege de toename van het aantal meldingen. Er is met name een stijging van het aantal klachten over de kinderopvangtoeslag. Precieze cijfers over de toename geeft de ombudsman niet op de site, die komen later beschikbaar.

Een deel van de klachten over de Belastingdienst en de toeslagen vertoont al jaren hetzelfde beeld en het lijkt erop dat die van structurele aard zijn, is de conclusie. Het gaat dan vooral om klachten over de behandelingsduur van aanvragen, bezwaarschriften, klachten en verzoeken tot een betalingsregeling.

Door de vaak te trage afhandeling en het uitblijven van betalingen kunnen burgers in geldproblemen komen. "Zo gaat het bij kinderopvangtoeslag al snel over duizenden euro's, van de huurtoeslag moet de huur worden voldaan en zorgtoeslag is voor de ziektekostenpremie."

De ombudsman verwacht in het najaar meerdere rapporten over de problematiek uit te brengen. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden