Clicky


24 uursstaking bij Belgische spoorwegen

24 uursstaking bij Belgische spoorwegen
26-06-2014 14:14 | Algemeen | auteur De Redactie

BRUSSEL - Tussen zondagavond en maandagavond rijden in België geen treinen vanwege een staking. Werknemers van het spoorbedrijf NMBS leggen zondag om 22.00 uur hun werk een etmaal neer uit onvrede over de plannen van hun werkgever. Dat heeft de Belgische vakbond ACOD Spoor bevestigd na berichtgeving van de Vlaamse krant De Standaard.

De werknemers willen onder meer dat de NMBS meer personeel aanneemt, omdat de huidige medewerkers het zo druk hebben dat geen vakantiedagen zouden kunnen opnemen. De staking was al langere tijd ophanden, maar leek afgelopen maandag nog even af te wenden.

De voorzitter van spoorbond ACOD zei toen dat de onderhandelingen 'de goede richting' in gingen. Na vier dagen onderhandelen zijn de bonden toch niet tevreden over het voorstel van de NMBS.

De staking zal voor hinder zorgen in Nederland bij het treinverkeer van en naar België, laat een woordvoerder van de NS weten. Omdat de Belgische collega's van de NMBS het Belgische spoorbedrijf nog niet officieel op de hoogte hebben gebracht van de staking, zijn de precieze gevolgen nog niet bekend. "Zodra er meer informatie is, laten we dat de reizigers weten." (Novum)