Clicky


N201 twee weken dicht voor plaatsen brug

N201 twee weken dicht voor plaatsen brug
26-06-2014 09:41 | Wegwerkzaamheden | auteur De Redactie

Gebruikers van de N201 Uithoorn - Hilversum hebben de komende twee weken last van de aanleg van een nieuwe brug over het Amsterdam-Rijnkanaal. De brug bij Loenersloot wordt vervangen en daarom is de provinciale weg N201 sinds 24 juni afgesloten.

Zaterdag 28 juni wordt de oude brug weggehaald en nog dezelfde dag komt er een hele nieuwe brug te liggen. De brug is nog niet meteen klaar voor gebruik. Vanaf 7 juli is hij weer open. Tot die tijd moeten automobilisten, die vanaf de A2 richting Hilversum willen, omrijden, meldt de Verkeersinformatiedienst.

De vernieuwing van de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal is onderdeel van het project KARGO: Kunstwerken Amsterdam-Rijnkanaal Groot Onderhoud. Binnen dit project renoveert Rijkswaterstaat acht stalen bruggen. De bruggen worden ook opgehoogd, zodat er grotere containerschepen onderdoor kunnen varen.

Door de afsluiting kunnen weggebruikers vanaf de A2 bij de afrit Vinkeveen niet richting Hilversum rijden. Het is wel mogelijk om richting Vinkeveen en Mijdrecht te rijden. Weggebruikers richting Hilversum kunnen omrijden vanaf de afrit Maarssen over de Zuilense Ring (N230) en de A27. Ook kan worden omgereden vanaf het knooppunt Holendrecht over de A9 en de A1.