Clicky


 


KNV: Actieplan zeehavens zet sein op groen voor goederentrein

KNV: Actieplan zeehavens zet sein op groen voor goederentrein
26-06-2014 09:39 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Het rijk, de vijf Nederlandse zeehavens, het havenbedrijfsleven en het topteam Logistiek ondertekenden een gezamenlijk actieplan dat ervoor moet zorgen dat de Nederlandse haveninfrastructuur 'de beste van de wereld blijft'.

Directeur van KNV, vertegenwoordiger van de spoorgoederenbranche, Ad Toet, juicht het Actieplan Zeehavens van harte toe: “Samen met het Aanvalsplan Spoorgoederenvervoer vormt het Actieplan Zeehavens een duidelijke visie op hoe partijen door samen te werken de voor de Nederlandse economie vitale positie van de transport- en logistieke sector kunnen beschermen, én verder uitbouwen”.

KNV Spoorgoederenvervoer pleit al langer voor een samenhangende visie op de ontwikkeling van de Nederlandse zeehavens in relatie tot de spoorverbindingen naar het Europese achterland.

Directeur Toet: “Met dit plan zet de Nederlandse overheid nadrukkelijke het sein op groen voor de goederentrein. Het is een erkenning voor de belangrijke rol die spoor vervult in een duurzame ontwikkeling van de Nederlandse zeehavens. De leden van KNV zijn er klaar voor om op hun beurt, door de introductie van nieuwe concepten en een intensievere samenwerking in de keten, de trein in beweging te zetten”.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats