Clicky


Veel reacties op dood Kris Kremers en Lisanne Froon

Veel reacties op dood Kris Kremers en Lisanne Froon
25-06-2014 14:57 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De dood van Kris Kremers en Lisanne Froon maakt veel los. Op de websites condoleanceregister.nl en condoleance.nl waren woensdag rond het middaguur bijna duizend reacties geplaatst van Nederlanders die meeleven met de families van de vrouwen.

In het stadhuis en in de Sint-Joriskerk in Amersfoort liggen condoleanceregisters. Ook op de website van de familie staan inmiddels honderden steunbetuigingen. Het condoleanceregister van de familie wordt zo druk bezocht dat de site bijna plat ligt. Via Twitter laat een woordvoerder weten dat er hard gewerkt wordt om de pagina in de lucht te houden.

Dinsdagavond werd bekend dat in Panama gevonden botresten van Kris Kremers zijn. Dna-onderzoek had eerder al uitgewezen dat aangetroffen weefsel van Lisanne Kroon bleek te zijn. Nu duidelijk is dat beide Amersfoortse vrouwen zijn overleden, zijn condoleanceregisters geopend.

Uit de reacties blijkt dat veel mensen de familie van de vrouwen sterkte wensen met het 'verschrikkelijke verlies'. "Ik hoop dat jullie de kracht vinden door te gaan op een manier waarop jullie dochters trots zouden zijn geweest", schrijft een vrouw uit Voorburg.

Burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius (CDA) reageert eveneens bedroefd op het nieuws. "Hiermee is de laatste hoop vervlogen. Een onvoorstelbaar verlies voor de families, voor vrienden en voor iedereen die zo heeft meegeleefd. De stad staat om de families heen en geeft ze ruimte en steun in deze loodzware tijd", schrijft hij in een verklaring.

Waardoor Kremers en Froon zijn overleden is nog onduidelijk. De botresten worden teruggebracht naar justitie in de provincie Chiriqui, waarin het dorpje Boquete ligt. Daar werden de vrouwen op 1 april voor het laatst gezien. Het onderzoek naar kledingstukken wordt voortgezet. (Novum)