Clicky


STILL en Storeganizer richten Van den Haak TransMission in

STILL en Storeganizer richten Van den Haak TransMission in
25-06-2014 10:47 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

“Wij hebben een nieuw, 12 meter hoog reachtruck magazijn gebouwd bij onze bestaande crossdock operatie en wilden deze zo optimaal en flexibel mogelijk gebruiken”, vertelt directeur Derk van den Haak.

“Legborden, kaststellingen en grootvakstellingen zijn lastig goed te benutten. In veel gevallen blijft de ruimte boven de legborden ongebruikt. Tevens is de diepte van het stellingvak te groot om ergonomisch te kunnen orderverzamelen. We zochten daarom een flexibele oplossing die wel een hoge opslagdichtheid en een groot gebruiksgemak biedt.”

Flexibele inrichting Om de gewenste opslagdichtheid voor het orderverzamelen te halen installeerde Storeganizer uit Westdorpe in vijf stellingvakken haar opmerkelijke opslagsysteem. “We hebben proefgedraaid met één vak en dat beviel zo goed dat we er vier vakken bij hebben genomen”, aldus Van den Haak. “Mocht het in de toekomst nodig zijn, dan kunnen we simpel uitbreiden. De Storeganizer-locaties zijn zelfs heel eenvoudig te verhuizen en dat past perfect binnen onze visie.”



Inloopkast

De Storeganizer bestaat uit hangende kolommen met een vakverdeling van gecoat technisch textiel dat ook voor het zeildoek van vrachtwagens wordt gebruikt. De maatvoering gebeurt geheel op wens van de klant, zodat het optimaal aansluit bij de afmetingen van de producten. Bij Van den Haak TransMission zijn er twee stellingvakken twee diep met Storeganizer kolommen uitgerust en drie vakken drie diep. Alle vakjes hebben een hoogte van 300 mm en een breedte van 400 mm. De vakdiepte is 370 mm bij de drie diep en 585 mm bij de twee diep opslag. De voorste en eventueel middelste rijen zijn heel gemakkelijk zijwaarts over de breedte van twee kolommen te verschuiven waardoor er een soort van inloopkast ontstaat. De achterste rij hoeft niet te schuiven en beslaat de gehele breedte van het stellingvak. Het maximale opslaggewicht per kolom bedraagt 100 kg. De vijf stellingsecties bieden Van den Haak in totaal 750 opslaglocaties.
 
Extra liggers

“Het enige dat je extra per stellingvak nodig hebt is een set extra liggers om de Storeganizer aan op te hangen”, wijst Derk van den Haak. “Zowel hangende goederen als liggende pallets zou te veel belasting voor de liggers kunnen opleveren. Verder is het systeem heel eenvoudig te gebruiken en biedt het de warehousemedewerkers een overzichtelijk en ergonomisch alternatief voor legborden en vakstellingen. Ze picken de items makkelijker en ze hoeven minder te lopen. We zijn er zeer tevreden over.”



Dag en nacht actief

Van den Haak TransMission is een van de 17 TransMission depots binnen de Benelux. Het is het grootste, onafhankelijke distributienetwerk dat zowel pakketten als pallets binnen één systeem behandelt. Overdag rijden de TransMission wagens ‘rond de kerk’ om de circa 15.000 zendingen af te leveren. ’s Nachts verzorgt Van den Haak de belevering van 750 automotive dealers. Bij Van den Haak TransMission zijn dagelijks 150 personen werkzaam.