Werknemers beroepsgoederenvervoer schrijven brandbrief ministers over gegaste containers

Werknemers beroepsgoederenvervoer schrijven brandbrief ministers over gegaste containers
02-04-2008 20:15 | Gevaarlijke Stoffen | auteur de redactie
Kaderleden van de sectorraad beroepsgoederenvervoer van FNV Bondgenoten hebben vandaag een brandbrief geschreven naar de ministers van V&W, SZW en VROM over ongelukken met gegaste containers. Dit gebeurde naar aanleiding van het onwel worden van veertien werknemers eerder vandaag bij een opslagbedrijf in de Botlek.

De kaderleden van FNV Bondgenoten beklagen zich in de brief over de controle op het al dan niet gegast zijn van containers. Nu deze controle op een laag pitje is gezet, blijken er steeds weer ongelukken te gebeuren bij het openen van containers.

Containers uit Azië en Zuid-Amerika worden vaak gegast, om te voorkomen dat de lading aangevreten wordt door insecten. Bestickering op de container en melding op de vrachtbrief dat de container gegast is, ontbreken echter vaak. Het gevolg is dat havenwerkers, chauffeurs of warehouse-medewerkers onvoorbereid deze containers openen en lossen, waardoor zij in aanraking kunnen komen met mogelijk gevaarlijke stoffen. Dit heeft al een aantal maal tot ernstige gezondheidsklachten geleid.

De sectorraad beroepsgoederenvervoer eist van de ministers dat de controle op containers weer wordt geïntensiveerd. Daarnaast wil de raad dat er overleg komt met overheden van de landen waarvandaan de gegaste containers verscheept worden om een veilig systeem af te spreken. De sectorraad pleit voor een systeem waarbij er altijd een sticker op de container komt met ‘gegast’ of ‘niet-gegast’. Op die manier wordt voorkomen dat er stickers vergeten worden en worden niet-bestickerde containers niet meer behandeld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden