Clicky


Onderhandelingen vakbonden met CEVA duren voort

Onderhandelingen vakbonden met CEVA duren voort
25-06-2014 10:06 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

VENRAY -  Vakbonden en CEVA Logistics zijn er na twee onderhandelingsronden over een sociaal plan bij het logistiek- en ketenbeheerbedrijf nog niet uit. Het sociaal plan is nodig omdat Microsoft Mobile, de grootste klant van CEVA in Oss, naar CEVA Venray vertrekt.

Door het vertrek van het ‘Microsoft Mobile account’ verplaatst zich een substantieel gedeelte van het werk van CEVA naar Venray. Met alle gevolgen van dien voor de werknemers.

Verhuizing naar Venray

Op 28 mei inventariseerden FNV Bondgenoten en de Bond voor Postpersoneel (BVPP) in Oss de wensen en zorgen van de werknemers bij CEVA, die worden geconfronteerd met een verhuizing van hun werk naar Venray. De vakbonden gingen vervolgens met een mandaat op zak de onderhandelingen over een sociaal plan in.

Standpunten liggen nog ver uiteen

De standpunten van de vakbonden en CEVA liggen na twee onderhandelingsronden nog ver uiteen. Het gaat met name om:

  • de vergoeding voor de extra reistijd;
  • de reiskosten;
  • de looptijd van de compensatiemaatregelen;
  • de eis van CEVA dat de betreffende werknemers, die nu allemaal in dagdiensten werkzaam zijn, in Venray ook in ploegendiensten moeten kunnen worden ingezet. 

Henri Janssen, bestuurder van FNV Bondgenoten: “Er is voor beide partijen nog een hoop werk te doen. Woensdag 25 juni zitten we weer bij elkaar. Het is nog steeds de bedoeling er in goed overleg uit te komen.”