Clicky


Roodlichtcontrole op N2 bij werkzaamheden

Roodlichtcontrole op N2 bij werkzaamheden
24-06-2014 20:08 | Controles | auteur De Redactie

MAASTRICHT - Bij een verkeerscontrole op de N2 ter hoogte van de Voltastraat werden dinsdag zowel voor het rijden door roodlicht als overtredingen van de snelheid verbalen gemaakt. Bij deze controle passeerden ruim 6900 voertuigen.

Tussen 08.00 en 14.00 uur werden door de politie 27 automobilisten genoteerd die het rode verkeerslicht negeerden. Een vrachtwagenchauffeur maakte het wel erg bont: hij passeerde het verkeerslicht nog terwijl het al 5 seconden rood uitstraalde.

Ook met de snelheidslimiet van 50 km/u nemen veel automobilisten het niet zo nauw. Voor deze overtreding noteerden de agenten 20 bestuurders, met als hoogst gemeten snelheid 75 km/u.

Ook het verbod om af te slaan op dat kruispunt werd door 3 bestuurders genegeerd. Dit verbod is juist ingesteld om het verkeer tijdens de langdurige werkzaamheden vlotter te kunnen laten doorstromen.

Vanwege de werkzaamheden aan de ondertunneling van de N2 zijn de rijbanen versmald en er voegen zich vaak grote vrachtwagens als werkverkeer in de verkeersstroom. Dit vraagt van de overige verkeersdeelnemers extra attentie.

Ook afgelopen vrijdag werd een controle gehouden. Daarbij werden 35 bestuurders voor het rijden door het rode verkeerslicht genoteerd en 30 maal een verbaal opgemaakt voor het overschrijden van de snelheidslimiet.

De politie blijft regelmatig op de N2 controleren in de buurt van de wegwerkzaamheden. Zowel op snelheid als op andere verkeersovertredingen.