Clicky


ANWB waarschuwt voor verkeersdrukte in weekend

ANWB waarschuwt voor verkeersdrukte in weekend
24-06-2014 16:02 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Automobilisten die komend weekeinde de weg opgaan moeten rekening houden met drukte op de weg. Door evenementen en werkzaamheden wordt her en der file verwacht. Daarvoor waarschuwt de ANWB dinsdag.

Het wordt onder meer extra druk in Zeeland en Drenthe. Zo gaat de Brouwersdam dicht vanwege Concert at Sea en gaan tienduizenden motorsportfans de weg op voor de TT in Assen. Bij Haarlem levert het dancefestival Awakenings extra verkeer op en rond Den Haag wordt file verwacht vanwege Veteranendag op zaterdag en Parkpop op zondag.

Omdat het Nederlands elftal zondag weer speelt, voorspelt de ANWB voorafgaand aan de wedstrijd opnieuw drukte. Voetballiefhebbers die niets willen missen, doen er goed aan vroeg te vertrekken.

Ook op het spoor moeten reizigers rekening houden met vertraging. Tussen Utrecht Centraal en Schiphol rijden minder treinen vanwege werkzaamheden. Prorail gaat onder meer aan de slag met de Schipholtunnel. Tussen Utrecht en de luchthaven rijden rechtstreeks bussen. (Novum)