Clicky


Nieuw viaduct over A20 Moordrecht

Nieuw viaduct over A20 Moordrecht
24-06-2014 15:57 | Wegwerkzaamheden | auteur De Redactie

MOORDRECHT - Op vrijdag 27 juni opent Rijkswaterstaat twee nieuwe opritten bij Moordrecht (18) aan beide zijden van de A20. Weggebruikers die gebruikmaken van de oprit richting Gouda rijden dan via een nieuw viaduct over de A20. Tijdens het werk voor de openstelling kan het verkeer gebruik blijven maken van de A20 en de oude opritten.

Oprit richting Gouda

Het viaduct over de A20 is een van de acht bouwwerken van de nieuwe aansluiting A20 Moordrecht. Weggebruikers vanuit de richting Moordrecht en Waddinxveen rijden voortaan via de N456/Middelweg, de verbindingsweg en het viaduct over de A20 naar de nieuwe oprit. Met het openstellen van deze nieuwe oprit naar Gouda vervalt de oude oprit bij de Pleisterplaats.

Oprit richting Rotterdam

Weggebruikers vanuit de richting Moordrecht en Waddinxveen rijden voortaan via de N456/Middelweg en de verbindingsweg naar de nieuwe oprit. Met het openstellen van deze nieuwe oprit naar Rotterdam vervalt de oude oprit bij rotonde ’t Fopje op de N456/Middelweg.

Drie fases afgerond

In mei stelde Rijkswaterstaat de verbindingsweg al open als afrit voor verkeer vanuit Gouda. Met de nieuwe afrit vanuit Gouda en de twee nieuwe opritten zijn drie van in totaal zes fases afgerond. Rijkswaterstaat leidt het verkeer gefaseerd naar de eindsituatie, die naar verwachting medio 2015 is bereikt.

Gezamenlijke uitvoering

De nieuwe aansluiting Moordrecht A20 wordt uitgevoerd in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, gemeente Zuidplas en ProRail. In de eindsituatie komt de huidige afslag Moordrecht op de A20 naar de N456/Middelweg te vervallen. De nieuwe afslag Moordrecht ligt een paar honderd meter dichter bij knooppunt Gouwe, met een viaduct over rijksweg A20 en het spoor Rotterdam - Gouda, en sluit daarna weer aan op de N456 en de Middelweg. Voor fietsers en lokaal autoverkeer wordt bovendien een tunnel onder het spoor gebouwd. De maatregelen zorgen voor minder files op de A20, een betere verkeersafwikkeling op afrit 18 bij Moordrecht en een verbeterde verkeersveiligheid.