Cao-resultaat multimodaal vervoer

Cao-resultaat multimodaal vervoer
24-06-2014 09:24 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

UTRECHT - CNV Vakmensen heeft een cao-resultaat bereikt voor de ongeveer 1.200 werknemers in het multimodaal vervoer. Het gaat om de werknemers bij vervoersbedrijven die zowel bus- als treinverbindingen verzorgen (onderdelen van Syntus en Arriva).

"De mensen krijgen een fatsoenlijke loonsverhoging en zijn deze cao-periode zeker van hun baan. Wel worden de roosterregels iets aangepast, en dat ligt altijd gevoelig. Maar al met al is dit een resultaat dat ermee door kan", zegt onderhandelaar Wyb Kusters van CNV Vakmensen.

Het gaat om een tweejarige cao, van 1 januari 2014 tot 1 januari 2016. In die periode gaan de lonen en de eindejaarsuitkering in totaal met 4,25 procent omhoog, als volgt verdeeld:

  • 1 procent per 1 januari 2014
  • 1 procent per 1 juli 2014
  • 1 procent per 1 januari 2015
  • 1,25 procent verhoging eindejaarsuitkering per 1 januari 2015

Werkzekerheid

Gedurende de looptijd van de cao blijft de werkgelegenheidsgarantie voor het direct uitvoerende personeel van toepassing. "Dat is een belangrijke afspraak, gelet op de onzekerheid waar de werknemers mee te maken hebben vanwege dreigende bezuinigingen in het openbaar vervoer", zegt Kusters.

"We hebben met de werkgevers afgesproken om direct te overleggen wanneer werknemers boventallig dreigen te raken. Daar gaan we dan een oplossing voor zoeken."

Oudere en jongere werknemers

Alle werknemers van 60 jaar en ouder met een fulltime dienstverband (36 uur) kunnen kiezen voor een vierdaagse werkweek. Daar leveren ze dan zelf twee uur loon voor in. De vrijgekomen formatie wordt gebruikt om banen te creëren voor jongeren.

CNV Vakmensen bespreekt het cao-resultaat de komende weken met de leden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden