Clicky


Gevonden resten Panama inderdaad van Lisanne Froon

Gevonden resten Panama inderdaad van Lisanne Froon
23-06-2014 19:07 | Buitenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Dna-onderzoek heeft uitgewezen dat het weefsel dat donderdag in Panama werd aangetroffen van de vermiste Lisanne Froon is. Dat bevestigde de Panamese hoofdofficier van justitie, Betzaida Pitti, maandag op een persconferentie.

Het lot van Kris Kremers is nog onduidelijk. "Wij blijven doorzoeken, zoals wij altijd hebben gedaan", zei Pitti. Zaterdag werd de zoektocht gestaakt vanwege slecht weer. Wat er precies met Froon en Kremers is gebeurd is nog onduidelijk. "Wij sluiten nog geen enkele hypothese uit", zei Pitti daarover.

In Panama-Stad wordt ondertussen verder onderzoek gedaan naar het dna-profiel van een bot dat werd gevonden. Ook is het onderzoek van persoonlijke bezittingen van de twee, waaronder een camera en telefoons, nog niet afgerond.

Tien dagen geleden vond de inheemse bevolking in de gemeenschap Alto Romero in de provincie Bocas del Toro een rugzak met bezittingen van de vrouwen. Donderdag werd het gebied door dertig man van onder meer justitie, politie en hulpdienst Sinaproc uitgekamd.

De vindplaats van de rugzak is acht uur lopen vanaf het plaatsje Boquete waar Froon en Kremers op 1 april voor het laatst werden gezien. Ze waren van plan een wandeling te maken op het Pianista Trail, wat zij volgens justitie ook gedaan hebben, gezien de vindplaats van de sporen.

Mogelijk worden bij de voortzetting van de zoekactie weer speurhonden ingezet, aldus de hoofdofficier. (Novum)