Clicky

 
Transport Online - Grote brand op schip in haven Scheveningen [+foto]

Grote brand op schip in haven Scheveningen

Grote brand op schip in haven Scheveningen [+foto]
23-06-2014 10:13 | Algemeen | auteur De Redactie

SCHEVENINGEN - Op een vissersschip dat in de haven van Scheveningen ligt, is maandagochtend een grote brand uitgebroken. Er zijn twee gewonden gevallen die naar een ziekenhuis zijn vervoerd. Dat meldt een woordvoerder van de brandweer.

"Een van de slachtoffers heeft rook ingeademd en is voor controle meegenomen. Van het andere slachtoffer hebben wij geen status", aldus de zegsman. De brand zou na een explosie zijn ontstaan. "Wij hebben inderdaad vernomen dat mensen een knal hebben gehoord, maar op dit moment weten we niet of dat de brand heeft veroorzaakt", zegt de woordvoerder.

De brandweer probeert het vuur vanaf de kade te blussen en de KNRM bestrijdt het vuur vanaf het water. Ook is een specialistisch team van de eenheid Rotterdam Rijnmond aanwezig om te helpen. "Zij zijn zowel wat betreft middelen als training beter op dit soort branden toegerust dan wij", zegt de woordvoerder.Hij meldde rond 11.45 uur dat de bluswerkzaamheden nog 'in volle gang' zijn. "Maar we komen steeds dichter bij de kern van de brand en proberen het vuur op die manier te blussen." Het schip ligt volgens de zegsman alleen aan de kade. Schepen die in de omgeving lagen, zijn uit voorzorg weggehaald om overslaan van het vuur te voorkomen.

Vanwege de rookontwikkeling hebben bewoners van het Statenkwartier in Den Haag het advies gekregen om ramen en deuren gesloten te houden. De Onderzoeksraad voor Veiligheid meldt op Twitter dat zij ter plaatse gaan om informatie te verzamelen voor een 'verkennend' onderzoek naar het incident. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,743

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions