Clicky


Van Gaal houdt vast aan dezelfde spelers

Van Gaal houdt vast aan dezelfde spelers
18-06-2014 17:15 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Bondscoach Louis van Gaal begint aan het WK-duel tegen Australië met dezelfde spelers die Spanje met 5-1 versloegen. Ook Ron Vlaar, die de afgelopen dagen last had van zijn hamstring, is van de partij. Afgaande op de laatste training leek Jeremain Lens in de basis te beginnen, maar hij zit opnieuw op de bank.

Of Van Gaal het 5-3-2-systeem intact laat in Porto Alegre, is niet duidelijk. Als hij voor 4-4-2 kiest, schuift Daley Blind door naar het middenveld. Oranje kan zich bij winst plaatsen voor de achtste finales, maar is daarvoor wel afhankelijk van de uitkomst van het duel tussen Spanje en Chili. De aftrap in het Estadio Beira-Rio is om 18.00 uur Nederlandse tijd.

Bij Australië, dat strijdt voor zijn laatste kans, beginnen Jason Davidsson van Heracles Almelo en FC Utrecht-speler Tommy Oar in de basis. Tim Cahill is de spits.



Opstelling Nederlands elftal: Jasper Cillessen, Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daley Blind, Jonathan de Guzman, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Robin van Persie.

Opstelling Australië: Matt Ryan, Matthew Spiranovic, Alex Wilkinson, Jason Davidson, Ryan McGowan, Mark Bresciano, Mile Jedinak, Matt McKay, Tommy Oar, Mathew Leckie en Tim Cahill. (Novum)