Clicky


 


Eind juni acties op het Belgische spoor

Eind juni acties op het Belgische spoor
18-06-2014 16:01 | Algemeen | auteur De Redactie

BRUSSEL - Personeel van de Belgische spoorwegen legt op zondag 29 juni hoogstwaarschijnlijk het werk voor een etmaal neer. Alleen concrete toezeggingen van spoorbedrijf NMBS en spoornetbeheerder Infrabel kunnen de acties nog voorkomen. Dat heeft de socialistische vakbond ACOD Spoor woensdag laten weten.

Het personeel van de spoorbedrijven maakt zich volgens de vakbond zorgen over zijn toekomst en over de kwaliteit 'van de jobs' bij de Belgische spoorwegen. Gesprekken hierover met de directies van de bedrijven waren zonder resultaat. "Men komt niet op een gepaste manier tegemoet aan de verzuchtingen van de werknemers", schrijft de vakbond.

De spoorbedrijven nemen volgens de vakbond te weinig mensen aan. Hierdoor kunnen de werknemers onvoldoende vakantiedagen opnemen. Het reservoir aan vakantiedagen zou al opgelopen zijn tot een miljoen. Volgens de vakbond lijken de gezondheid en de veiligheid van werknemers en reizigers 'ondergeschikt aan de financiële doelstellingen van de directie'.

De acties van ACOD beginnen op zondag 29 juni 22.00 uur en eindigen een dag later om hetzelfde tijdstip. De acties kunnen het treinverkeer op het volledige spoorwegennet en in alle diensten verstoren, voorziet de vakbond. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats