Clicky


GroenLinks: Uitstel vrachtwagenverbod 's-Gravendijkwal schaadt gezondheid

GroenLinks: Uitstel vrachtwagenverbod 's-Gravendijkwal schaadt gezondheid
18-06-2014 15:55 | Politiek | auteur De Redactie

ROTTERDAM - "Het uitstellen van het vrachtwagenverbod op de 's-Gravendijkwal in Rotterdam is schadelijk voor de gezondheid van de bewoners." Dat zegt raadslid Arno Bonte van GroenLinks. Hij wil dat het verbod alsnog per 1 juli van kracht wordt. Wethouder Langenberg liet maandag weten de maatregel zeker tot januari 2015 uit te willen stellen.

Door de hoge luchtvervuiling is de 's-Gravendijkwal een van de ongezondste straten van Nederland. Uit een meting van Milieudefensie begin dit jaar bleek het zelfs de op één na vieste straat van Nederland te zijn. D66-wethouder Alexandra van Huffelen stelde de bewoners daarom vlak voor de verkiezingen een vrachtwagenverbod in het vooruitzicht. Haar opvolger D66'er Pex Langenberg dreigt daar nu op terug te komen.

Als reden voert Langenberg aan dat nog uitgezocht moet worden hoe het verbod moet worden gehandhaafd. "Dat is natuurlijk onzin", zegt Bonte. "Zet aan het begin en het eind van de straat een verbodsbord voor vrachtwagens neer en laat een paar stadswachten regelmatig een kijkje nemen. Dan is dat probleem zo opgelost!"

Het raadslid ergert zich aan het getreuzel van de wethouder. "Vier jaar geleden werd de bewoners van de 's-Gravendijkwal voor de verkiezingen een overkapping van de weg beloofd. Die belofte werd vlak na de verkiezingen gebroken. De geschiedenis lijkt zich nu te herhalen."

Op initiatief van GroenLinks houdt de gemeenteraad donderdag een debat over de kwestie.