PVV verliest zetels in Peilingwijzer

PVV verliest zetels in Peilingwijzer
18-06-2014 10:14 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - De PVV heeft sinds de Europese verkiezingen drie Tweede Kamerzetels verloren in de Peilingwijzer. De partij van Geert Wilders staat in de peiling die de NOS elke maand publiceert op twintig zetels, vijf minder dan koplopers D66 en VVD.

In oktober vorig jaar was de PVV in de Peilingwijzer, die een gewogen gemiddelde berekent van de vier grote peilingen, met 31 zetels nog de grootste partij. Nu deelt de PVV een derde plek met de SP en het CDA, dat met een langzame opmars bezig lijkt. De christendemocraten hebben nu twee zetels meer dan drie maanden geleden.

Wel staat de PVV nog altijd duidelijk in de plus ten opzichte van de vijftien die de partij er in de Tweede Kamer heeft. "Het is niet zo dat kiezers massaal weglopen de laatste maanden, maar er is wel sprake van een dalende trend", zegt politicoloog Tom Louwerse, maker de Peilingwijzer, tegen de NOS.


Ook 50Plus verliest zetels. De partij is door de ruzie rond fractievoorzitter Norbert Klein gedaald van vijf jaar twee zetels. De PvdA wint er juist drie en komt staat op zestien zetels, nog altijd twintig minder dan nu in de Kamer. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,470

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden