Clicky


Intimidatie stakende chauffeurs van Zandbergen’s Transport

Intimidatie stakende chauffeurs van Zandbergen’s Transport
17-06-2014 16:53 | Transport | auteur Marcel van der Voort

LIMMEN – Een chauffeur van Zandbergen’s Transport in Limmen is slachtoffer van intimidatie. Dat blijkt uit een e-mail die in bezit is van de nieuwsredactie van Transport Online.

De bewuste chauffeur rijdt vanuit het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam en heeft vrijdag 6 juni gestaakt. Hij stelde een vraag aan de planner van zijn werkgever.

De vraag was of hij nog moest werken als hij terugkwam na een staking. Moest hij zijn laatste rit nog rijden als dat paste, of niet?

Vervolgens geeft de planner hem de volgende reactie:  “Ben je lid van de bond anders heeft het geen zin om te staken. Word geen lid als je dat niet bent, contributie is te hoog voor jou.”

“En de ritten blijven staan. Je wordt geschorst voor een bepaalde tijd”, voegt de planner er nog aan toe.

Schandalig

Bestuurder Reinier Stroo van FNV Bondgenoten geeft desgevraagd een reactie: “Dit is schandalig. De chauffeur staakte voor een fatsoenlijke loonsverhoging en tegen verdringing. Staken is een grondrecht, waar je dus niet mag tornen. Hoe vervelend je stakingen ook vindt, je lost ze op door met elkaar in overleg tot goede afspraken.”

“Dit getuigt niet van professionaliteit als werkgevers hun werknemers onder druk zetten als ze voor hun recht opkomen.”

Onder druk gezet

“Helaas gebeurt dit vaker. FNV Bondgenoten is de afgelopen periode flink bezig geweest met acties en op meerdere plekken zijn chauffeurs onder druk gezet. Bij UPS in Amsterdam hoorden chauffeurs dat staken consequenties voor ze heeft.”

“Gelukkig zijn er ook situaties bekend die ervoor hebben gezorgd dat de chauffeur juist verder gingen. En er zelfs harder tegenaan”, meldt Stroo.

En vervolgt: “Wij gaan Zandbergen’s Transport een brief schrijven waarin wij tekst en uitleg vragen. En een excuses eisen aan de mensen die ze hebben benadeeld.”

Jos Zandbergen

Zandbergen’s Transport aan de Rijksweg 107 is dinsdagmiddag benaderd door Transport Online. Namens het bedrijf nam Frits de telefoon op. Hij hoorde de kwestie kort aan en verwees door naar Jos Zandbergen. Aan hem is een verzoek voor commentaar gedaan. Commentar heeft hij nog niet gegeven.

 

 

 

 

 

Foto's

  • Winder Limmen
    Winder Limmen